Klaverjassen tegen computer

Ouderwets

Zoals zoveel spellen heden ten dage is ook klaverjassen niet alleen meer mogelijk met drie vrienden, familieleden, kennissen of buren maar kan klaverjassen tegen computer gespeeld worden.

Een oplossing voor iedereen die niet gelijk over drie medespelers beschikt, niet voldoende tijd heeft om af te spreken of voor diegene die zichzelf wil verbeteren in dit kaartspel. Klaverjassen tegen computer is dan een uitkomst. Ook voor kinderen is het een leerzaam computerspelletje – in mijn ogen alvast een stuk beter dan al die gewelddadige schietspelletjes!

Geen kantine, dorpshuis of huiskamer die bezocht moet worden om dit oud-Hollandse kaartspel te spelen maar enkel de pc die opgestart moet worden om te klaverjassen tegen computer.

klaverjassen tegen computer

Voordelen

Voor klaverjassen tegen computer heb je niet drie medespelers nodig, enkel een pc is voldoende. Daarnaast is klaverjassen tegen computer op ieder tijdstip mogelijk en voor de duur die je zelf voor ogen hebt.

Zowel voor 5 minuten als voor enkele uren. Maar het belangrijkste voordeel valt te halen in het oefenen van je klaverjasvaardigheden. Met de computer als tegenstander kun je elke slag nadenken over de beste kaart om op te leggen, en ook nadenken of het achteraf een goede keus was. Zo niet, niet getreurd en begin je gewoon een nieuw potje. Zodat je later in het echte kaartspel met je maat en tegen twee anderen kunt laten zien dat je klaverjasvaardigheden verbeterd zijn.

Klaverjassen tegen de computer: een uitkomst!