Klaverjassen spelregels

Iedereen heeft het wel eens gedaan, of doet het nog steeds: een potje Klaverjassen!

Voordat er overgegaan wordt tot de Klaverjassen spelregels, eerst wat algemene informatie over Klaverjassen. Meestal wordt het gespeeld door 4 mensen. Er worden 32 kaarten gebruikt tijdens Klaverjassen. Het doel is om individueel zoveel mogelijk punten te behalen. Daarbij wordt een minimum gehanteerd van 82 punten. Het spel kan in verschillende varianten gespeeld worden.

Om het spel zo eerlijk mogelijk te laten verlopen zijn er Klaverjassen spelregels.

klaverjassen spelregels

De Klaverjassen spelregels zijn als volgt. Bij aanvang van het spel wordt een troefkleur bepaald.

De persoon die links van de deler zit mag met het spel beginnen en kiest de troefkleur. Deze stelt twee opties voor: “Pas” of “Speel”. Als iedereen past, zal er een andere kaart worden gedraaid met een kleur die nog niet is gespeeld.

Wanneer op dezelfde kleur wordt gespeeld kan de tegenspeler nat gespeeld worden. Maar als er een beter alternatief is kan er ook gepast worden en een tweede kleur troef gemaakt worden.

Omdat conform de Klaverjassen spelregels het spel in verschillende varianten gespeeld kan worden, is het belangrijk vooraf duidelijke afspraken te maken over het te spelen spel. Wanneer het spel gespeeld wordt volgens de Klaverjassen spelregels, dan zal dat een hoop plezier opleveren!

Meer kaartspelletjes leren kennen? Check dan zeker deze leuke website over allerhande kaartspelletjes!